Krajské ocenění pro Lenku Kostelnou z Diakonie Valašské Meziříčí

08.05.2021 10:17

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V uplynulých dnech převzala vedoucí úseku podpory domácí péče Diakonie Valašské Meziříčí Lenka Kostelná cenu v rámci ankety Osobnost neziskového sektoru Zlínského kraje 2020. K ocenění jí pogratulovala také místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Anketu tradičně vyhlašuje Asociace nestátních neziskových organizací Zlínského kraje s cílem ocenit právě práci zaměstnanců v neziskovém sektoru. „Jsem moc ráda, že se letos mezi oceněné řadí také Lenka Kostelná, která přes 20 let pracuje v Diakonii Valašské Meziříčí a je doslova pilířem této organizace. Patří k výrazným osobnostem s vizí rozvoje sociálních a zdravotních služeb také v rámci města Valašské Meziříčí a Zlínského kraje. Skvělou a zodpovědnou práci odvádí paní Kostelná i jako vedoucí pracovní skupiny Senioři, která je součástí Komunitního plánování sociálních a souvisejících služeb Mikroregionu Valašskomeziříčsko – Kelečsko,“ nešetřila chválou místostarostka Zdislava Odstrčilová, která Lence Kostelné pogratulovala k ocenění v anketě Osobnost neziskového sektoru Zlínského kraje 2020 a také za dosavadní spolupráci.
„Nominace do ankety mne potěšila a zároveň rozvířila myšlenky, co pro mne znamená a co může přinést. Je to příjemná zpětná vazba na výsledky mé práce v neziskovém sektoru, ve zdravotních i sociálních službách a zvláště v oblasti plánování a síťování služeb a ve spolupráci s institucemi v mikroregionu,“ svěřila se Lenka Kostelná.
„Vnímám, že jako oceněná jsem pomyslným reprezentantem široké škály lidí, se kterými jedeme na stejné vlně. A to jak v práci, tak při působení v mikroregionu. Daří se nám zviditelňovat sociální témata společně, což má ten nejlepší význam. Osobně pracuji v neziskovém sektoru v profesi, která pomáhá lidem moc ráda a ocenění je pro mne výzvou být u dění i nadále,“ dodala Lenka Kostelná.

Lenka Kostelná pracuje v Diakonii Valašské Meziříčí od roku 1998. Postupem let se ze zdravotní sestry pečující o klienty v domácnostech stala vrchní sestrou zdravotní ošetřovatelské péče, vedoucí terénních služeb pro seniory a zástupkyní ředitele organizace. Zasloužila se také o rozvoj domácí paliativní péče. Nyní působí na pozici vedoucí úseku služeb domácí péče a vede tým 50 lidí. Je vzorem pro svou profesionalitu ve vztahu ke klientům i pracovníkům, spolehlivost, loajalitu ke kultuře organizace, pečlivost, a především pro své velké osobní nasazení. V roce 2020 byla velkou oporou svému týmu nejen v boji s pandemií, ale také pro zvládnutí změn vyvolaných sloučením dvou středisek Diakonie. Je příkladem člověka, pro kterého je jeho povolání životním posláním.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí