Kraj podpoří akreditované dobrovolníky a neziskové organizace

23.03.2021 16:17

ZLÍNSKÝ KRAJ – Projekty na podporu dobrovolnictví a prevenci rizikových typů chování podpoří Zlínský kraj částkou 1,4 milionu korun.
„Rada Zlínského kraje schválila poskytnutí dotací na podporu akreditovaného dobrovolnictví. Mezi 10 projektů rozdělí 785 500 korun. Dalších 624 tis. korun kraj rozčlení mezi nestátní neziskové organizace zabývající se prevencí rizikových typů chování,“ sdělila krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„O podporu akreditovaného dobrovolnictví zažádalo deset spolků, jejichž projekty jsme se rozhodli po vyhodnocení žádostí podpořit. Organizace věnující se dobrovolnictví pomáhají seniorům, nemocným, lidem se zdravotním postižením, dětem a mládeži, všem, kdo pomoc potřebují. Vzdělávají dobrovolníky a informují veřejnost o důležitosti pomoci druhým,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí a neziskový sektor.
Rada Zlínského kraje dále schválila poskytnutí dotací na podporu nestátních neziskových organizací v oblasti prevence a rizikových typů chování. „Více než 600 tisíc korun rozdělíme mezi devět projektů, které se zaměřují na preventivní programy rizikového chování dětí a mládeže. Projekty mají pomoci dětem a dospívajícím řešit rizikové situace, šikanu, agresi, rasismus a mají je upozornit na nebezpečí závislostí,“ doplnila Hana Ančincová.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj