Komunitní centrum Puntík otevře své brány na Den dětí

31.05.2021 08:28

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nové komunitní centrum Puntík, které je určeno pro maminky s dětmi je již připraveno ke slavnostnímu otevření. „Po několika měsíčních omezeních a opatřeních kvůli epidemiologické situace se děti mohou těšit na nově vytvořený prostor, kde si mohou hrát a rozvíjet své dovednosti. Komunitní centrum je plně vybaveno hracím koutkem a vzniklo díky výhře v soutěži Obec přátelská rodině,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Centrum Puntík se nachází v 1. patře obchodního domu Láz v Rožnově pod Radhoštěm a provozuje jej Středisko volného času. Děti se mohou těšit na plně vybavený hrací koutek od klouzačky, domečku, přes kočárky, ponk či další. Samozřejmě je zde připraven i prostor pro společné stolování, tudíž nechybí stolečky a židličky. Pro rodiče dětí je zde přichystáno zázemí v podobě gauče, lednice, varné konvice nebo mikrovlnné trouby. Vznik komunitního centra byl podpořen projektem Obec přátelská rodině, a to ve výši 250 000 Kč.

„Poprvé své brány otevře dětem na Den dětí, tedy 1. června, oficiální slavností otevření proběhne ve 13 hodin. Po celý den od 9 hodin do 18 hodin bude pro děti a rodiče do centra Puntík vstup zdarma, z důvodu omezení kapacity je však nutné se přihlásit předem,“ sdělil tisková mluvčí.

„Chceme být město a místo k životu pro všechny generace. Když jsme před dvěma lety chystali rodinnou politiku, chtěli jsme zjistit, jaké problémy trápí rodiny a hledat cesty, jak jim pomoci. Jeden z nejčastějších podnětů byl chybějící prostor v době špatného počasí uvnitř, kam by mohli zajít rodiče s dětmi. Na vznik místa jsme získali peníze z ministerstva a ve spolupráci se Střediskem volného času a komunitou rodičů jej vytvořili. Není to obří herna, je to pulzující útulné místo, které tady chybělo. Rodičům, a hlavně dětem přeji, ať se jim v Puntíku líbí,“ doplnil místostarosta Jan Kučera.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm