Knihovna Kroměřížska pomáhá seniorům v digitální gramotnosti

19.08.2021 16:20

KROMĚŘÍŽ - V programu Digitální odysea nabízí Knihovna Kroměřížska seniorům možnost zvýšit jejich digitální gramotnost formou semináře i individuální konzultace. „Program je určený lidem nad 65 let a učí je znát a ovládat chytré telefony, tablety či notebooky. Služby, které zajišťuje neziskový spolek Moudrá Sovička, jsou díky nadační podpoře poskytovány zdarma,“ uvedla ředitelka Knihovny Kroměřížska Šárka Kašpárková.

Pro uživatele moderních technologií v letech je připravený seminář Jak na chytrý telefon a tablet, kde se účastníci naučí ovládat základní nastavení a služby. Seminář je připravený pro šest až dvanáct osob, je čtyřhodinový a účastníci si musí přinést vlastní dostatečně nabitý telefon nebo tablet či notebook. Zájemci se mohou přihlásit rovněž na hodinovou individuální konzultaci, kam je také třeba přinést vlastní elektronické zařízení. Seminář a konzultace se uskuteční v týdnu od 13. do 17. září, konkrétní datum bude upřesněno podle počtu zájemců. Hlásit se mohou u Lucie Pavlíkové na telefonním čísle 774 404 771 nebo emailu pavlikova@knihkm.cz.

„Od 1. září bude Knihovna Kroměřížska otevřená opět v běžných provozních hodinách, a to i o sobotách. Na čtenáře se připravují i jednotlivá oddělení. S příchodem nového školního roku zaznamenají návštěvníci novinky zvláště v dětském oddělení, kde na ně čeká spousta knižních novinek v podobě komiksů, kontrastních leporel pro nejmenší, knih pro ‚náctileté‘ i publikací pro Albi tužku. Také v multimediálním oddělení přibyla spousta titulů – hudebních, filmových i nosičů s mluveným slovem,“ řekl Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice. 

„Těší nás, že lidé hojně využívají také prázdninové knihovničky, které se nacházejí jako obvykle ve skleníku Květné zahrady, na koupališti Bajda, v Podzámecké zahradě u Dlouhého rybníka a letos nově u vstupu do saly terreny. Zájemci si mohou knihu vypůjčit a po přečtení zase vrátit. Pokud se jim kniha líbila, mohou si ji nechat a nahradit jinou ze své knihovny,“ doplnila Kašpárková.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž