Kanalizační přípojka se opravuje v Knihovně Kroměřížska

12.04.2021 11:14

KROMĚŘÍŽ - V Knihovně Kroměřížska probíhá oprava kanalizace, která spočívá v novém napojení kanalizační přípojky. Suterénní prostory budovy knihovny dlouhodobě zaplavovala voda.
„Příčinou problému, který delší dobu trápil kroměřížskou knihovnu, bylo zastaralé a nevyhovující technické zařízení k odvádění dešťové vody do kanalizace a rovněž špatně řešená přípojka odpadu do celého objektu,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Práce provádí firma HARKO, s. r. o. a hotové by měly být, pokud to dovolí počasí, do konce dubna. Investiční akci připravila Knihovna Kroměřížska a náklady ve výši necelých 400 tisíc korun zaplatí ze svého investičního fondu.
„Těší mě, že se opravou vyřeší náš dlouhodobý problém, a to opakované zaplavování suterénu knihovny a kotelny, zvláště při přívalových deštích. Jsem ráda, že nám zřizovatel - město Kroměříž - pomohl s projektovou dokumentací a my jsme mohli opravu zrealizovat,“ dodala ředitelka Knihovny Kroměřížska Šárka Kašpárková.
Po dobu opravy kanalizace bude omezen přístup do budovy knihovny z Vrchlického ulice. V těchto místech bude dočasně omezen provoz a parkování.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž