Jízdní řády i organizaci autobusového nádraží čekají změny

12.06.2021 14:22

VSETÍN – Polovina června je už tradičně termínem, kdy dochází ke změnám v jízdních řádech. „V letošním roce tento termín připadá na neděli13. června, resp. pondělí 14. června. K těmto termínům dojde ke ‚kosmetickým‘ úpravám jízdních řádů příměstské autobusové i městské hromadné dopravy. Změn se současně dočká i organizace stanovišť na vsetínském autobusovém nádraží,“ informovala tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Pokud se týká městské hromadné dopravy (MHD), kterou zabezpečuje město Vsetín, její jízdní řád se téměř nezmění.„S účinností od 14. června dojde pouze k ukončení provozu kyvadlové linky, která po dobu rekonstrukce železničního nadjezdu na Bobkách obsluhuje tuto lokalitu spolu s Vesníkem a Lázkami. Současně bude obnoven nevýlukový režim linky číslo 3 na trase autobusové nádraží – Semetín,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

V případě příměstské autobusové dopravy (PAD), zabezpečované Zlínským krajem, přibude několik nových spojů. „Cestující se oproti současnému stavu dostanou od 13. června navíc večerním autobusem s odjezdem ve 20.04 hodin ze Vsetína přes Valašskou Bystřici do Rožnova pod Radhoštěm, ráno ve 4.35 hodin pak vyjede nový spoj z Hovězí do Vsetína. Díky znovuotevření železničního nadjezdu na Bobrkách se také na svoji původní trasu, tedy komunikaci č. III/05736(tzv. stará cesta), vrátíautobusy, které po dobu výluky dopravy jezdí ve směru ze Vsetína na Jablůnku po komunikaci č. I/57,“ sdělila Raszková.

Od 13. června dojde také k úpravám organizace stanovišť na vsetínském autobusovém nádraží. Spoje PAD směřující do místní části Jasenice se přesunou ze stanoviště č. 28 na stanoviště č. 5. Ze stanoviště č. 28 budou nově jezdit autobusy PAD mířící do Zlína (přes Hošťálkovou), Hošťálkové, Ratiboře a Přerova, které aktuálně vyjíždějí za stanoviště č. 26. To pak od 13. června budou nově využívat spoje MHD na linkách číslo 2 (směr Jasenka), 3 (směr Semetín) a 4 (směr Janišov).

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín