Jarní svoz bioodpadu v Rožnově začíná v sobotu

16.04.2021 07:01

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Svoz větví, trávy, listí a hlíny organizuje v polovině dubna rožnovská radnice. „Kontejnery na bioodpad budou v konkrétních lokalitách umísťovány dva po sobě jdoucí víkendy (17. 4. a 24. 4.) v časech od 8,00 do 12,00 hodin,“ uvečdla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Tradiční jarní úklid na zahrádkách a zahradách mohou začít plánovat Rožnované na polovinu dubna. Ve městě proběhne svoz bioodpadu.  „Jarní svoz bioodpadu v Rožnově pod Radhoštěm se v letošním roce uskuteční v sobotu 17. dubna a o týden později, v sobotu 24. 4. 2021, vždy od osmi do dvanácti hodin. Občané mohou do kontejnerů vyhodit trávu, listí, hlínu nebo větve,“ popsala Lenka Němcová z rožnovského MěÚ. Termíny svozů na jednotlivých stanovištích jsou dostupné na webových stránkách města nebo v aplikaci Mobilní rozhlas pro registrované uživatele.
„Kontejnery jsou určeny pouze pro bioodpad, prosíme Rožnovany, aby do nich neházeli jiný než určený odpad,“ uzavřela Lenka Němcová. Po dobu celého roku je možné nejen bioodpad, ale také jiný odpad objemnějších rozměrů, ukládat ve sběrném dvoře na ulici Zuberská, který je otevřen od pondělí do soboty od 8 do 17 hodin.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ