Jarmark sociálních služeb nabídne výrobky klientů i užitečné informace

18.05.2021 17:24

KROMĚŘÍŽ - Sociální služby města Kroměříže (SSKM) chystají opět jarmark na Velkém náměstí. Loni se kvůli onemocnění covid-19 a platným epidemiologickým opatřením jarmark konat nemohl. Letos ho pracovníci a klienti kroměřížských sociálních služeb připravují na středu 19. května.
„V jednom ze stánků budou pracovníci sociálních služeb poskytovat zájemcům informace k paliativní péči domácí i pobytové, včetně přehledu organizací, které tuto péči na území Kroměříže poskytují,“ sdělil místostarosta Vít Peštuka.
„V předchozích letech prodej výrobků vytvořených klienty a pracovníky SSKM v rámci aktivizačních a volnočasových aktivit provázel také kulturní program. Letos se jarmark musí obejít bez něho,“ konstatoval Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
„Návštěvníkům bude k dispozici devět stánků, kde budou moci koupit například výrobky z keramiky, textilu, svícny, dekorace, dárkové předměty. Všichni klienti jsou rádi, že díky zmírnění protiepidemických opatření v posledních dnech a týdnech mohou spolu s pracovníky sociálních služeb akci připravovat. Věřím, že i návštěvníci a případní nakupující Velké náměstí rádi navštíví. Srdečně všechny zveme,“ dodala ředitelka SSKM Dagmar Klučková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž