Hejtmanství letos podpoří bezpečnost silničního provozu částkou 1,360 milionu korun

29.04.2024 13:30

ZLÍNSKÝ KRAJ – Částkou 1,360 milionu korun podpoří letos Zlínský kraj preventivní, vzdělávací, informační a volnočasové aktivity v oblasti bezpečnosti silničního provozu (BESIP). Krajští radní schválili poskytnutí dotací celkem 21 žadatelům.
„Z našeho dotačního programu BESIP Zlínského kraje podporujeme činnosti zaměřené na zvyšování bezpečnosti na cestách. Jde zejména o provoz dětských dopravních hřišť, pořádání dopravních soutěží pro děti nebo vzdělávací aktivity zacílené zejména na děti a rodiče, stárnoucí populaci, chodce, mladé a nové řidiče, cyklisty a motocyklisty, tedy na nejvíce zranitelné účastníky silničního provozu,“ informoval náměstek hejtmana Radek Doležel, zodpovědný za oblast dopravy.
Kraj tak podpoří například provoz dopravního hřiště a výuku dopravní výchovy při Domě dětí a mládeže Sluníčko Otrokovice, vzdělávání řidičů motocyklů při zvládání krizových situací v silničním provozu, pořádané spolkem Czech Bikers, projekt Domu dětí a mládeže Vizovice nazvaný Bezpečně na cestách po Vizovicku nebo Dopravní výchovu hrou v Základní škole a Mateřské škole Na Výsluní v Uherském Brodě.
„Zlínský kraj tento program vyhlašuje od roku 2015. O příspěvek z něj mohou žádat obce, příspěvkové organizace (mimo ty, které zřizuje kraj), dále církevní právnické osoby, nadace a nadační fondy, spolky a zájmová sdružení právnických osob a vlastníci nebo provozovatelé dětských dopravních hřišť,“ připomněla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj

Ilustrační foto: Archiv SNZK