Havarijní stav dálničního přivaděče si vyžádal okamžitou opravu

24.06.2021 08:28

OTROKOVICE – Pokládkou živičného koberce by měla dnes skončit oprava přivaděče z ulice Komenského k D55 v Otrokovicích. Opraveny budou pouze nejvíce poškozené úseky tak, aby byl zajištěn bezpečný provoz do doby kompletní rekonstrukce této komunikace, která se bohužel uskuteční až příští rok.

„Ve směru z Otrokovic z ulice Komenského na D55 nebude možné přivaděč použít, v opačném směru z D55 (ze Zlína či ze směru Přerov) do Otrokovic se řidiči přes přivaděč do Otrokovic dostanou, ale budou muset počítat se snížením rychlosti a pohybem stavební techniky na komunikaci. Následně v pátek 25. června a v pondělí 28. června bude proveden zástřik méně poškozených úseků živičnou emulzí technologií TURBO. Tato oprava bude prováděna již za běžného provozu,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Město Otrokovice společně s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR plánovalo na květen  tento dálniční přivaděč k D55 kompletně opravit. Společným cílem bylo opravit jej do doby, než bude provizorně spuštěn jihovýchodní obchvat Otrokovic. Jelikož byly proti oznámení rozhodnutí zadavatele o výběru dodavatele k uzavření smlouvy podány námitky, generální oprava se v plánovaném termínu uskutečnit nemůže.

„Město Otrokovice ve spolupráci s ŘSD vyvinulo veškeré úsilí tak, aby se oprava uskutečnila v původním termínu, tj. v měsíci květnu. Vzhledem k tomu, že kvůli námitce nemůžeme tento termín splnit a od června bude po dálničním přivaděči vedena objízdná trasa z důvodu dostavby jihovýchodního obchvatu a uzavřená silnice I/55 od Napajedel, nelze generální opravu přivaděče v letošním roce provést. Ta se odkládá na jaro 2022. Do té doby se vypořádáme s námitkami v řízení a uzavřeme smlouvu se zhotovitelem,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice