Gynekologicko-porodnické oddělení pomohlo zlínské Zoo

25.03.2021 07:02

KROMĚŘÍŽ - O tom, že zaměstnancům porodnice Kroměřížské nemocnice, a.s, není pomoc druhým cizí, se mohla tentokrát přesvědčit zlínská zoologická zahrada. Kolegové z oddělení totiž uspořádali mezi sebou sbírku, díky níž mohli na víkend virtuálně adoptovat dvě zvířata.
„Akce se u nás shledala s neskutečným ohlasem, a protože se nám podařilo nashromáždit více peněz, než jsme si původně dali za cíl, rozhodli jsme se, že podpoříme hned dvě zvířata. Alespoň virtuálně jsme se tak na víkend stali adoptivními rodiči žirafy a lenochoda,“ uvedla vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Klára Čečatková.
„Akce Zvíře na víkend je jednou z možností, jak mohou lidé v současné době podpořit provoz zlínské Zoo, která je již tři měsíce uzavřena. Finanční situace organizace se den ode dne zhoršuje, jelikož Zoo nemá žádný příjem ze vstupného akaždý měsíc stojí provoz sedm milionů korun. Jednou z možností podpory je právě víkendová virtuální adopce zvířete na dálku,“ řekla tisková mluvčí nemocnice Veronika Slaměnová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Kroměřížské nemocnice, a.s.