Garden Food Festival v Hradišti opět nabídne chutě a vůně české i světové kuchyně

18.08.2021 08:54

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Už potřetí se Uherské Hradiště stane jednou ze zastávek skvěléhosvátku jídla a pití Garden Food Festival. Víkend 21. a 22. srpna bude kromě bohatého zastoupení domácí i světové kuchyně oslavou 100 let Bzeneckého octa. Doprovodný program je připraven pro děti i dospělé.
„Organizátoři v Uherském Hradišti chystají bohatý dvoudenní program. Provázet jím bude herečka a moderátorka Markéta Hrubešová, nezapomínají na zábavu pro celou rodinu, stánky domácí i světové kuchyně a samozřejmě kulinářské show,“ uvedl za pořadatele Petr Pavlíček.
Ve stáncích budou moct návštěvníci ochutnat například křehkou francouzskou dobrotu makronky, belgickou čokoládu nebo sladký i slaný popcorn bez tuku. Nebudou chybět belgické hranolky, sushi, zmrzlina, mexická, thajská, tyrolská a samozřejmě i čeká kuchyně. Mezi drinky milovníci kvalitní gastronomie najdou vybranou kávu, víno i mobilní bar se skvělými drinky.
„V průběhu víkendu dojde na školu vaření s Lukášem Neckářem, odborníkem na asijskou kuchyni, který s dětmi i dospělými připraví sushi nebo závitky. Pod dohledem šéfkuchaře Ondřeje Moliny proběhne soutěž v otevírání ústřic nebo společné vaření s vybranými návštěvníky. Zavařovat budou návštěvníci s Mámou z gruntu Veronikou Gruntovou, mexické speciality sopes představí Radek Příhoňský a chybět nebude ani food styling s Davidem Valíčkem,“ dodal Petr Pavlíček.
Kromě gastronomických zážitků se děti mohou těšit na show Páji Chabičovského, oblíbené atrakce, pohádkové postavičky nebo malování na obličej. V sobotu večer přilehlé kino Hvězda odvysílá v letním kině film s gastronomickou tematikou Bistro Ramen.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Pořadatelé Garden Food Festival