Fotbaloví Ševci podpořili finančně rodinu z postižené jižní Moravy

08.08.2021 10:59

ZLÍN – Částku 120 tisíc korun věnovali začátkem srpna zlínští fotbalisté spolu s partnery klubu FC Fastav rodině Trojanových v postižených Hruškách na jižní Moravě.
„Ani nám nejsou lhostejné osudy obyvatel jižní Moravy zasažené tornádem. I když jsou ztráty kvůli ničivému přírodnímu živlu obrovské a uvědomujeme si, že pomoc potřebuje mnoho Moravanů. Proto jsme spojili síly a vybranými finančními prostředky ve spolupráci s kabinou našich fotbalistů i partnery Climax i Lukrom jsme podpořili konkrétní rodinu přímo v Hruškách,“ uvádějí fotbalisté na svých webových stránkách.
Na pomoci určené pro rodinu Trojanových jsme se podíleli společně s našimi partnery společnostmi Lukrom a Climax. Zapojili se navíc i samotní fotbalisté, kteří mezi sebou v kabině vybrali 32 tisíc. Dohromady se nám pro rodinu podařilo vybrat 120 tisíc korun. 
Dům, ve kterém rodina bydlí, zůstal po zásahu ničivého tornáda bez střechy, včetně zdevastovaného okolí. Zmizel plot, stromy a zahrada se proměnila v jedno velké staveniště. Ještě hůře dopadl dům tatínka pana Trojana, který bydlel naproti. Jeho dům se doslova rozpůlil na dvě poloviny a kvůli špatné statice ho museli nakonec srovnat se zemí. Zůstala po něm jenom prázdná „díra“. 
„Uvědomujeme si, že tato tragédie má kromě zničených a zdevastovaných domů i další rozměr, že jde o lidi, vzpomínky, minulost, ale i budoucnost, kterou mají z těchto míst, kde žijí a vyrůstají, že za každým se píše samostatný příběh. Proto věříme a doufáme, že finanční pomoc nejen zmíněným dvěma rodinám, ale i těm ostatním, alespoň částečně pomůže urychlit návrat do běžného života,“ uváději zlínští fotbalisté.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: FC Fastav Zlín