Dvanáctý ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná vyhrálo družstvo z Hulína

16.09.2021 09:34

HULÍN – Družstvo města Hulína se stalo vítězem ulína vyhráloHuHu12. ročníku Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná. Za sebou nechalo účastníky z Chropyně, Kvasic a Tlumačova i druhý hulínský tým. Přestože šlo o sportovní výsledky, ještě důležitější byly společenský rozměr akce a nabídka příjemného vyžití pro dříve narozené.

„Hry seniorů letos hostil Tlumačov, účastníky přivítal i hulínský starosta Roman Hoza. „Každé město a obec zastupovala dvě pětičlenná družstva. Soutěžilo se v osmi zajímavých disciplínách, například v házení kroužků na dřevěné kolíky, skládání komínku za pomoci provázků a gumičky, ve hře s čísly nebo třeba ve slalomu na koloběžce,“ sdělila Barbora Tučková z Útvaru tajemníka radnice v Hulíně.

Soutěžící byli oceněni diplomy, medailemi a hodnotnými cenami – dárkovými koši a propagačními materiály z každé zúčastněné obce. „Všem týmům gratulujeme. Účinkujícím seniorům patří velká pochvala za úžasné výkony. Poděkování si zaslouží i tým města Tlumačova za perfektní organizaci a vytvoření příjemné atmosféry,“ vzkázal Roman Hoza.

Velmi bohatý byl i kulturní program her. V úvodu zahrála dechová hudba Zdounečanka, svá vystoupení předvedli senioři z každé zúčastněné obce, přičemž Hulínští se „blýskli“ tanečním vystoupením v námořnickém stylu na píseň Belinda od Jiřího Štědroně.
Přítomní diváci měli možnost se zapojit do soutěžního kvízu, v němž odpovídali na otázky o Tlumačovu. V samotném závěru se všichni soutěžící pobavili a zatančili si na známé hity.

Další, již 13. ročník Her seniorů Mikroregionu Jižní Haná, se uskuteční v příštím roce v Hulíně.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Hulín