Dopraváček bude mít nové zázemí

27.09.2021 07:46

OTROKOVICE - Budova využívána jako zázemí pro návštěvníky dětského dopravního hřiště je na konci dožití. Objekt bude zbourán a od října letošního roku se začne s výstavbou nové budovy.  Od července 2022 bude nové zázemí sloužit jak návštěvníkům dopraváčku, tak jeho správci z Domu dětí a mládeže Sluníčko.

„Stávající budovy skladu a učebny byly dožité a jejich stavebně technické uspořádání a konstrukční řešení neumožňovalo celoroční provoz. Rekonstrukce budov nebyla reálná s ohledem na jejich stavebně technický stav. Proto bylo přistoupeno k výstavbě nové jednopodlažní budovy,“ vysvětlil důvody bourání a výstavby nové budovy Erik Štábl z odboru rozvoje města.

„Od nového zázemí v areálu dopravního hřiště si vedení města, které dalo výstavbě zelenou, slibuje vyšší standard, větší využití a tím pádem možnost rozšíření aktivit zájmového vzdělávání. Nová budova bude obsahovat dvě učebny, hernu šatny, WC, sklady, kabinet apod. Díky nové budově bude moci být zázemí dopravního hřiště využíváno prakticky celoročně,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Dětské dopravní hřiště je místo, kde se děti mohou naučit nebo si procvičit nejen jízdu na kole, ale také dopravní značení, nebo si upevnit znalosti správného chování v provozu na silnicích. Hřiště slouží k dopravní výchově základním školám a přes letní prázdniny je hojně využíváno pro příměstské tábory.
 „Rovněž slouží k příležitostem, jako jsou dopravní soutěže a další cyklistické aktivity. Proto je výstavba nového zázemí investiční akce s mimořádně významným regionálním dopadem. Dopravní hřiště totiž nevyužívají jen děti z Otrokovic, ale také ostatní obce na území Zlínského kraje,“ vyzvedla jeho význam starostka Hana Večerková.

„Po dobu odstraňování původní stavby a výstavby nové budovy bude chybět sice zázemí, nicméně provoz na DDH zůstane prakticky zachován, hřiště bude moci být využíváno veřejností. Přístup je zřízen bočním vstupem přes areál hřiště ZŠ Trávníky,“ ubezpečil závěrem Erik Štábl.

Financování je zajištěno jak z rozpočtu města Otrokovice, tak z dotace Krajského úřadu Zlínského kraje.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice