Dodávky a nákladní vozy už na Sychrově přes noc nezaparkují

08.08.2021 13:22

VSETÍN - Vsetínská radnice vyslyšela podněty obyvatel sídliště Sychrov. V minulých dnech tak bylo na vjezdech do sídliště ve směru z ulic Sychrov a Šibeňák instalováno zónové dopravní značení zakazující stání vozidlům s vyšší hmotností než 2,5 tuny, a to každý den v době od 17 do 7 hodin.
„Přijali jsme několik stížností obyvatel Sychrova na fakt, že parkovací místa v sídlišti, jichž je zde nedostatek, zejména v nočních hodinách často blokují dodávky, případně i nákladní vozy, které většinou zabírají i více stání najednou. Po instalaci uvedeného dopravního značení by k těmto případům docházet nemělo,“ uvedl starosta Jiří Růžička s tím, že řidiči mohou vozy nad 2,5 tuny odstavovat na parkovištích pod sídlištěm.
Instalace zónového dopravního značení byla provedena na základě doporučení Komise pro dopravu Rady města Vsetín. „Předcházelo jí jednání s dopravním inspektorátem Policie České republiky, městskou policií a silničním správním úřadem,“ doplnil starosta.
Dodržování nového značení budou pravidelně kontrolovat strážníci městské policie. „Za porušení hrozí řidičům pokuta do výše dvou tisíc korun,“ upozornil ředitel městské policie Patrik Pecina.
„K další úpravě dopravního značení došlo v minulých dnech také na místních komunikacích v lokalitě Hluboké na Ohradě. Na základě požadavku místních obyvatel tam byla stanovena zóna s maximální povolenou rychlostí 30 kilometrů v hodině,“ dodala Jana Raszková, tisková mluvčí vsetínské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín
Foto: Michal Horský