Do Zářijové výzvy se zájemci mohou registrovat od 1. září

29.08.2021 07:50

OTROKOVICE - Pořadatelé kampaně Do práce na kole vyhlásili už po páté na září cyklistům výzvu. Do práce na kole se bude jezdit od 13. do 26. září. Od 1. září se zájemci mohou zdarma registrovat na webu https://www.dopracenakole.cz/. Výzvu pořádá AutoMat.

Jako obvykle se tato ekologická akce uskuteční tak, aby se termínově potkala s Evropským týdnem mobility a obě akce se tak mohly vzájemně podporovat
.„Opět máte vynikající příležitost nechat auta doma a do práce cestovat “na vlastní pohon”. Sedněte na kola, choďte pěšky nebo běhejte,“ vyzývá veřejnost Jana Vybíralová, koordinátorka kampaně Do práce na kole za Zlín, Otrokovice a okolí. 

Zatímco v minulém roce byla výjimečně Zářijová výzva symbolicky stokorunou zpoplatněná, letos se vrátili organizátoři k původnímu nastavení, že bude tato výzva zdarma. Výzva zůstává stejně jako vloni čtrnáctidenní.
„Ostatní pravidla zůstávají stejná. Hlásit se mohou i jednotlivci a není tedy třeba tvořit týmy. Jedinou kategorií je pravidelnost,“ upřesnila koordinátorka.

Vítězové výzvy získají startovné zdarma pro příští ročník hlavní květnové soutěže Do práce na kole.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice
Foto: www.dopracenakole.cz