Do vsetínských ulic vyráží úklidová technika

09.05.2021 10:41

VSETÍN - V prvním květnovém týdnu zahájili pracovníci Technických služeb města Vsetína, p. o., blokové čistění komunikací a veřejných ploch. „Místa, kam zamíří technika, jsou již dopředu označena přenosným dopravním značením, aby v nich nepřekážela odstavená auta. Řada řidičů však značky se zákazem stání nerespektuje a úklid tak komplikuje. Ke slovu tak přichází strážníci městské policie,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
Blokové čistění je naplánováno na měsíce květen až srpen, vždy v úterý a čtvrtek od 7 do 14 hodin. „Občané jsou o něm vždy dopředu informováni přenosným dopravním značením, aby mohli odstavit svá auta jinam, a umožnili tak hladký průběh úklidu. Apelujeme tedy na řidiče, aby toto značení respektovali,“ sdělil ředitel TS Josef Stejskal s tím, že se tak vyhnou zbytečnému postihu městské policie, která tyto případy řeší. 
Strážníci se nejprve snaží majitele vozidla dohledat dle registrační značky. „Pokud se to podaří, je situace řešena převážně domluvou, pokud není majitel zastižen, čeká jej předvolání na služebnu městské policie. V těchto případech už následuje pokuta, obvykle ve výši 500 korun,“ upozornil ředitel městské policie Patrik Pecina.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín

Foto: Jiří Žůrek