Do druhého kola soutěže na jednotný vizuální styl města Rožnov pod Radhoštěm postoupilo sedm návrhů

31.03.2021 07:47

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkem sedm návrhů ze 104 zaslaných vybrala hodnotící komise do druhého kola soutěže na jednotný vizuální styl města Rožnov pod Radhoštěm. „Postupující musí do 26. května dopracovat své návrhy dle zadání a splnit konkrétní specifikace. Vítěz soutěže bude vyhlášen na začátku června,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
V porotě soutěže zasedli za vedení města místostarostka Kristýna Kosová a místostarosta Jan Melcher, také tři externisté a uznávaní odborníci: MgA. Věra Marešová, předsedkyně poroty, grafická designérka a tvůrkyně vizuálního stylu města Brna, MgA. Ondřej Zámiš, grafický designér, VŠ pedagog a tvůrce vizuálního stylu města Liberce a MgA. Lumír Kajnar, grafický designer, brand architekt a idea maker.
Hojná účast grafiků, designérů a kreativců si vyžádala celodenní práci hodnotící komise, která zasedala dvakrát, poprvé 11. a18. března. Následně bylo vybráno sedm návrhů, které postoupily do druhého kola soutěže.
„Myslím si, že nikdo z nás nečekal tak velkou účast zájemců, ale o to více jsme byli potěšeni. Hodnotící komise měla širokou škálu návrhů, tudíž nebylo jednoduché vybrat sedm nejlepších, ale věřím, že zvolili správně. Aktuálně jsou již všichni postupující kontaktování a připravují dopracování návrhů. Odevzdat je musí do 26. května a následovat bude osobní prezentace, uvidíme dle situace, zda tohle setkání proběhne online formou nebo fyzicky na místě,“ upřesnil Martin Beníček z rožnovské radnice.
Pro veřejnost i zastupitele města jsou připraveny doprovodné aktivity na následující dva měsíce. Jedná se například o seminář o vizuální identitě a komunikaci, na jaké kritéria je potřeba se zaměřit a jaká mohou být úskalí, rozhovory s porotci o zajímavostech v návrzích, které obdrželi nebo také anketa pro občany o značkách jednotlivých měst.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm