Do Baťova mrakodrapu nově jen s visačkou

24.10.2024 10:46

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj zavedl nová pravidla pro pohyb v Baťově mrakodrapu ve Zlíně, kde sídlí krajský a finanční úřad. Všichni uvnitř budovy nyní nosí visačku, jejíž barva určuje, zda jde o zaměstnance nebo návštěvníka budovy.

„Tento systém je běžný v řadě veřejných budov u nás i ve světě a po měsíci fungování můžeme říci, že se osvědčil. Zaměstnanci i příchozí zvenku si na něj rychle zvykli. Posílili jsme tím bezpečnost a zpřehlednili pohyb lidí v budově,“ vysvětlila Jitka Hlavačková, ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje.

Vstup do Baťova mrakodrapu je zpřístupněn z ulice J. A. Bati, kde jsou umístěné turnikety. Zaměstnanci úřadů používají k procházení čipové karty, zatímco návštěvníci se musí hlásit na recepci, kde obdrží identifikační visačku.

„Vstupní dveře na jednotlivá pracoviště krajského úřadu ve 2., 9. až 15. etáži jsou uzamčené a přístup ke kancelářím je umožněn pouze zaměstnancům s čipovou kartou. U všech těchto dveří jsou nainstalována ohlašovací zařízení a kamery,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková  mluvčí.

„V budově v těchto dnech rovněž probíhá obnova kamerového systému, jež umožní automatickou detekci událostí a zajistí videozáznam s vysokým rozlišením a kvalitou obrazu. Další bezpečnostní opatření připravujeme,“ dodala ředitelka.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj