Dny zdraví aneb květnová zdravotní procházka okolím Rožnova

01.05.2021 11:05

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zdravé město Rožnov pod Radhoštěm společně se Střediskem volného času připravilo zdravotní procházku celým květnem. „Přes 20 různých aktivit je připraveno pro všechny věkové kategorie, vyberou si malé i větší děti, rodiče, senioři ale i celé rodiny. Akce jsou zaměřeny především na rozhýbání těla po dlouhé zimě, ale zároveň bude kladen apel na osvětu v rámci zdraví. Všechny informace o konkrétních aktivitách lze najít na www.roznov.cz/dnyzdravi a první akce startuje již 1. května,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Po několika měsíčních omezeních přichází jarní období s vyššími teplotami, které vybízí k trávení času mimo domov venkovními aktivitami. V tomto duchu smýšlelo i Zdravé město Rožnov pod Radhoštěm a SVČ a společně připravili přes 20 aktivit, které se budou konat v průběhu celého května. Celá akce je pojmenována Dny zdraví aneb Květnová zdravotní procházka a nabízí aktivity pro všechny věkové kategorie.
„Jsou připraveny události pro malé děti jako například Dopoledne s jógou, venkovní cvičení pro starší nebo Přespolní běh. Pro dospělé jsou připraveny sportovní aktivity jako Do formy!, zkouška trasy T-mobile běhu nebo výměna sazenic a semen. Rodiče dětí se mohou přihlásit na mnoho zajímavých webinářů, které budou zaměřeny na význam pohybových aktivit u dětí nebo sportovní přípravu dětí, ale také jsou připraveny osvětové aktivity první pomoci, cílené na První pomoc poskytovanou dětem nebo Jak se zachovat u autonehody,“ přiblížila tisková mluvčí.
Akce však nejsou plánované jen pro sportovní nadšence, ostatní se mohou zúčastnit například procházky městem s poznáním léčivých bylin nebo se celá rodina může vydat na výzvu Na vrch, dolů a kolem Rožnova, kde jsou připraveny i trasy, které jsou sjízdné pro kočárky či uzpůsobené pro starší věkovou kategorii.
„Chtěli jsme aktivity připravit různorodě, tak aby si opravdu každý mohl vybrat, co jej zajímá a baví. Ale zároveň je květen měsícem zdraví a jedním z cílů, je znovu po zimě pořádně rozhýbat tělo i mysl. Na facebookovém profilu Zdravého města Rožnov budeme každý den sdílet příspěvky z oblasti zdraví a tipy, jak se zachovat v konkrétních situacích, které mohou potkat každého z nás. Jedná se například o bezvědomí, autonehodu nebo zástavu dýchání. Zkrátka rady, jak v dané situaci co nejlépe reagovat a třeba někomu i zachránit život,“ popsala koordinátorka Zdravého města a Místní agendy 21 Iveta Dorotíková.

Na všechny aktivity je nutné se přihlásit předem skrz e-mailovou adresu z důvodu aktuální pandemické situace. Informace, kontakty i podrobnosti lze nalézt na www.roznov.cz/dnyzdravi nebo www.svcroznov.cz .
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ