Dnes se otevírá rožnovského „íčko“ a od pátku také Jurkovičova rozhledna

10.05.2021 07:41

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Od pondělí 10. května se otevře Turistické informační centrum na Masarykově náměstí, a to ve standardním režimu denně od 8.30 do 17 hodin a o víkendech od 9 do 17 hodin, vždy s hodinovou polední pauzou na provedení plošné dezinfekce.
„Dočasně nedostupná bude však služba veřejného internetu. Během května bude zprovozněna pro zájemce půjčovna kol, elektrokol a koloběžek. Půjčovna bude  k dispozici až do konce října,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

K zapůjčení je celkem pět kol různých velikostí, dvě koloběžky a od loňska jsou k dispozici i dvě elektrokola. Půjčovna je v provozu dle otevírací doby „íčka“, která je na turistickém webu města www.visitroznov.cz hned na hlavní stránce. Ideální je rezervovat si kolo k půjčení telefonicky na čísle 571 652 444 nebo emailem na ic@roznov.cz.

Kola či koloběžky se dají půjčit na osm hodin nebo na celý den. Půjčovné na osm hodin stojí 280 korun, celý den vyjde na 380 korun. Vratná záloha činí 1 000 korun. V ceně je také zahrnuto osvětlení kola a zámek pro zajištění proti krádeži.

D“alší dobrou zprávou je také znovuotevření Jurkovičovy rozhledny od pátku 14. května. Krásná dřevěná rozhledna na Karlově kopci nad městem ve výšce 480 metrů nad mořem, bude otevřena denně od 9 do 17 hodin, o prázdninách se otevírací doba posune až do 18. hodiny.  Rozhledna byla otevřena v roce 2012.
„Jak v Turistickém informačním centru, tak na i Jurkovičově rozhledně bude nutné dodržovat zvýšená hygienická opatření. Krásné jarní počasí naláká spoustu lidí ven a procházka na Jurkovičovu rozhlednu je pěkným tipem na výlet. Je to krátká trasa, která se dá zvládnout s dětmi i třeba s kočárkem,“ pozval na Jurkovičovu rozhlednu Martin Beníček.

Veškeré informace k rozhledně, „íčku“ i cestovnímu ruchu jsou na turistickém webu města www.visitroznov.cz, případně na facebooku informačního centra zde
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Foto: Archiv SNZ