Dluhy vůči předplatitelům divadlo vyrovná, sezónu začne s čistým štítem

15.05.2021 11:57

ZLÍN - Kvůli protiepidemickým opatřením s sebou stále MDZ nese dluhy vůči nejvěrnějším divákům – předplatitelům. Slíbená a neodehraná představení se začala vršit od druhé půlky Svobodné sezóny – tedy v únoru 2020.
„Za tu dobu jsme vymysleli a postupně zahodili několik plánů, jak své závazky dodržet. Bohužel vše překazila druhá vlna Covidu a opětovné zavření kulturních institucí,“ uvedla šéfka vnějších vztahů MDZ  Blanka Kovandová.
„Po dlouhém zvažování jsme dospěli k tomu, že chceme od letošního září začít novou sezónu s čistým štítem a se zbrusu novou nabídkou. Proto jsme se rozhodli, že stávajícím předplatitelům vrátíme poměrnou část peněz za neodehraná představení. Moc si ale přejeme, aby nám zachovali věrnost a předplatné si pro novou sezónu obnovili,“ vysvětlil ředitel Petr Michálek. Toto rozhodnutí se týká jak sezónních předplatitelských skupin 1 – 9, tak i ročních předplatenek R1 a R2.
Pokladna MDZ se otevře 19. května a nové předplatné začne MDZ nabízet 31. května. Takže od konce května si mohou předplatitelé přímo na pokladně vyzvednout peníze za neodehraná představení ze staré předplatenky a ihned si zakoupit nové předplatné. Nevyčerpané bonusy pak mohou uplatnit třeba k nákupu představení, která divadlo chystá „na volnou kasu“ v červnu.
„Ne všechny inscenace, které naši předplatitelé nemohli navštívit, se podaří udržet do příští sezóny. Plánujeme ale, že Poprask na laguně a Osobní poplach na programu zůstanou a sezónní předplatitelé, kteří je neviděli, je budou moci navštívit za zvýhodněnou cenu,“ dodal ředitel s tím, že inscenace Glorie, Smrt obchodního cestujícího a Jednou budem dál divadlo z programu stáhne.
„Oživovat je a znovu zkoušet kvůli dvěma reprízám by nebylo ekonomické. I když to rozhodnutí bolí, musejí udělat místo novým hrám. Dobrou zprávou je, že inscenaci Jednou budem dál se nám podařilo v časech lockdownu natočit pro Dramox.cz, takže zájemci si k ní cestu najít můžou,“ doplnil Petr Michálek.
MDZ zároveň prodlužuje platnost již vydaného a dosud nevyčerpaného kuponového předplatného a dárkových poukazů, a to do konce června 2022. Prodlužuje také platnost Vánočního balíčku - do června 2022. U tohoto produktu ale dojde ke změnám v nabízených titulech a jeho majitelé uvidí tyto inscenace: Dnes večer nevařím, Poslední ze žhavých milenců, Harold a Maude a Poprask na laguně.

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Městské divadlo Zlín