Dívka ze msty zveřejnila intimní fotografie svého kamaráda

10.08.2024 08:03

ZLÍNSKO - Ve vězení na tři roky může skončit osmnáctiletá dívka ze Zlína, která letos v únoru neoprávněně vstoupila do soukromého účtu svého bývalého kamaráda na sociální síti, přečetla si jeho interní komunikace, vyhledala v nich intimní fotografie a videa, která následně zveřejnila a rozeslala jeho rodičům, přátelům a dalším známým, které měl mladý muž ve svých kontaktech. 
„Mezi dívkou a třiadvacetiletým mužem, kteří se znali od dětství, došlo koncem loňského roku k nepříjemné situaci, která ukončila jejich přátelství. Dívka se v následujících týdnech dozvěděla, že o ní její kamarád mezi svými známými roznáší pomluvy a nepravdy. Rozhodla se, že si to ověří a využila toho, že se z jejího počítače v minulosti přihlašoval do své sociální sítě,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Poté, co dívka zneužila jeho přihlašovací údaje, pročetla si jeho interní komunikace a zjistila, že o ní skutečně šíří lži. Rozhodla se pro pomstu a rozeslala celkem 28 lidem intimní fotografie a videa, které zachycovaly muže a jeho bývalé přítelkyně v různých sexuálních pozicích. Když muži volali jeho známí a rodinní příslušníci, proč jim posílá takové fotografie, rozhodl se podat trestní oznámení. Kdo fotografie rozeslal, nevěděl.    
„Kriminalisté záhy odhalili pachatelku a ta se ke svému jednání přiznala. Je důležité si uvědomit, že veškerá komunikace, ať už na sociálních sítích nebo v sms zprávách, či emailech, je vždy soukromá a její zneužití či zveřejnění bez vědomí majitele je trestné. To se týká i soukromých fotografií nebo videí,“ poznamenala policejní mluvčí. 
Dívka nyní čelí obvinění z trestných činů porušení tajemství listin a jiných dokumentů uchovávaných v soukromí a neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací. V případě odsouzení by mohla dívka strávit za mřížemi až tři roky.  
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK