Divadlo zahájilo předprodej vstupenek na Setkání Stretnutie

20.07.2021 14:20

ZLÍN – V pochmurné atmosféře byl v pondělí 19. července zahájen v Městském divadle ve Zlíně předprodej vstupenek na jubilejní 25. ročník festivalu Setkání Stretnutie, který byl kvůli Covidu19 loni odložen. Radost ale zkalila smutná zpráva o úmrtí slovenského herce Milana Lasicy, který měl být jednou z hlavních hvězd.
Setkání Stretnutie se ve zlínském divadle uskuteční ve dnech 3. - 8. září. „Milan Lasica na něm měl převzít cenu za celoživotní mistrovství a přínos československému divadlu. Cenu mu udělíme in memoriam. Plánované představení Mínus dva, které bylo hereckým koncertem jeho a Bolka Polívky, se neuskuteční. Aktuálně hledáme jinou inscenaci, kterou bychom festival uzavřeli. Prosíme proto diváky o trpělivost," uvedla šéfka vnějších vztahů divadla Blanka Kovandová.
„Zprávu o úmrtí Milana Lasicy jsme přijali s velkým zármutkem. Pan Lasica byl patronem festivalu i před šesti lety a jezdil k nám do Zlína rád. Jeho tvář zůstane součástí vizuálu letošního Setkání Stretnutie – jako pocta velkému bardovi,“ dodala mluvčí divadla Veronika Jurčová.

 Hlavní festivalový program tady: https://www.divadlozlin.cz/cs/program/.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městské divadlo Zlín