Diakonie pořádá sbírku šatstva

14.10.2021 07:39

VSETÍN – Vsetínská Diakonie pořádá ve dnech 15. až 16. října sbírku šatstva. „Pokud se vám doma vrší nevyužité oblečení, které by ještě mohlo posloužit druhým lidem, darujte je do sbírky. Sběrné místo bude na parkovišti poblíž sportovní haly Na Lapači,“ vzkazuje Marta Vodáková z Diakonie Vsetín.

„Lidé mohou přinést letní i zimní ošacení, boty, kabelky, hračky, bytový textil, deky a přikrývky, a to i péřové. Rovněž přijímáme nádobí, hrnce, příbory, skleničky a hrnky. Prosíme, aby byly věci zabaleny v pevných igelitových pytlích, nádobí a sklo v krabicích,“ sdělila Marta Vodáková s tím, že věci můžete odevzdat v pátek 15. října v době od 10 do 17 hodin, v sobotu 16. října pak od 8 do 14 hodin. Na parkovišti u sportovní haly Na Lapači bude přistavený kamion a pracovníci Diakonie Vsetín zde od vás odeberou darované věci.

„Pokud byste chtěli být informováni i o termínu konání sbírky šatstva v následujícím roce 2022, můžete nám napsat na e-mail: info@diakonievsetin.cz a uvést jméno, příjmení a způsob, kterým chcete být informováni – e-mailem nebo SMS,“ informovala dále Vodáková. 

Na organizaci sbírky spolupracuje tradičně i město Vsetín. „Sbírka šatstva, kterou pořádá Diakonie Vsetín, je výbornou příležitostí, jak pomoci lidem i přírodě. Má svůj sociální i ekologický rozměr. Proto ji podporujeme, “ dodala místostarostka Simona Hlaváčová. 
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín