Děti mohou kreslit rally a soutěžit o ceny

05.03.2021 08:09

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Oblíbená výtvarná soutěž s dopravní tématikou pro základní a mateřské školy, která pravidelně doprovází aktuální ročník Valašské rallyValMez, je opět tu. „Žáci, třídy a školy mohou svá díla zasílat až do 20. března. Nakresli rally nebo Ulice není hřiště, taková jsou letos témata výtvarné soutěže s dopravní tématikou určené základním a mateřským školám,“ informoval tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Stačí libovolnou technikou vytvořit na výkres formátu A3 výtvarné dílo s dopravní tématikou a zapojit se tak do oblíbeného klání. První tři nejlepší práce v kategoriích Mateřské školy, Základní školy 1. stupeň a Základní školy 2. stupeň se mohou těšit na hodnotné ceny,“ řekla místostarostka Zdislava Odstrčilová.
„Tato soutěž děti zároveň vychovává a přispívá tak i k realizaci takzvané Vize nula v rámci níž chceme, aby se Valašské Meziříčí do deseti let stalo městem bez závažných dopravních nehod,“ dodala místostarostka.
Výkresy, které budou mít na zadní straně uvedeno jméno a příjmení autora, třídu a název školy, mohou soutěžící zasílat až 20. března na adresu: Středisko volného času Domeček Valašské Meziříčí, příspěvková organizace, Zdeňka Fibicha 287, 757 01 Valašské Meziříčí. „Slavnostní vyhlášení výsledků výtvarné soutěže a předání cen, spojené s vernisáží, se s ohledem na aktuální pandemickou situaci uskuteční při ukončení Valašské rallyValMez 28. března. Vítězné práce budou poté k vidění v prostorách vestibulu radnice,“ doplnila Lenka Bírešová ze SVČ Domeček.
Soutěž pořádají Komise BESIP při radě města Valašské Meziříčí a Valašská rallyValMez ve spolupráci se Střediskem volného času Domeček Valašské Meziříčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ