Den Země bude letos v Otrokovicích trochu jinak

20.04.2021 13:49

OTROKOVICE - Pracovníci DDM Sluníčko připravili stezku, kterou si zájemci mohou projít na Středu a na Baťově v Otrokovicích a také v Tlumačově. „Start stezky je vždy umístěn přímo na střediscích Trávníky, Tlumačov a centru volného času na Baťově. Letos si v Otrokovicích zkrátka připomenou Den Země jiným způsobem, než bývá zvykem,“ sdělila tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuzsková.

Stezka bude k dispozici od 19. dubna od 15 hodin do 29. dubna do 15 hodin. „Těšit se můžete na stanoviště zaměřené na podporu a ochranu životního prostředí. Dozvíte se spoustu zajímavostí. Připraveny budou i drobné úkoly,“ zve Jana Bárová z DDM Sluníčko.

Kartičky na stezku budou k dispozici ve střediscích u startu a také ke stažení na facebooku a www.ddmslunicko.cz. „Vyplněné kartičky pak můžete vhazovat do poštovních schránek na střediscích DDM Sluníčko nebo vyfotit a zaslat na email barova@ddmslunicko.cz.Z odevzdaných kartiček vylosujeme výherce a ty následně odměníme,“ dodala Jana Bárová.

Ve čtvrtek 22. dubna přímo na Den Země naplánovalo DDM Sluníčko úklid Otrokovic.
„V době od 15 do 15:30 u fontány v parku u polikliniky a u fontány v parku u Společenského domu vás budou čekat pracovníci DDM Sluníčko, kteří vám vydají úklidové prostředky (pytle a rukavice) a sdělí další instrukce. Úklid bude končit v 17 hodin. Snad se nám podaří vyčistit alespoň některé lokality,“ uzavřela organizátorka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice