Den otevřených dveří v sociálně terapeutické dílně: výstava obrazů i soutěž

06.10.2021 07:53

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Středisko CESTA Diakonie Českobratrské církve evangelické pořádá den otevřených dveří v sociálně terapeutické dílně. Ve čtvrtek 7. října od 10 do 14 hodin budou prostory dílny otevřeny veřejnosti. Zájemci ji najdou v sídle střediska CESTA na adrese Na Stavidle 1266 v Uherském Hradišti.

 „Na den otevřených dveří připravíme výstavu obrazů a výrobků našich klientů i malou soutěž. Nebude chybět ani občerstvení. Samozřejmě si se zájemci rádi popovídáme o naší práci. Den otevřených dveří je i naším příspěvkem k Týdnům duševního zdraví, které právě probíhají po celé republice,“ řekla vedoucí sociálně terapeutické dílny Michaela Boková.

Sociálně terapeutická dílna se zaměřuje na terapeutickou práci s osobami s duševním onemocněním a s osobami s mentálním a kombinovaným postižením ve věku od 16 do 64 let.

„Činnosti, které jsou v sociálně terapeutické dílně vykonávány, napomáhají dlouhodobému a pravidelnému podporování rozvoje pracovních návyků i dovedností, a to prostřednictvím sociálně pracovní terapie, která vede ke zvýšení dosavadní životní úrovně a k začlenění do přirozeného sociálního prostředí. Nabízené aktivity jsou přizpůsobovány přáním a potřebám konkrétních klientů,“ vysvětlila Petra Kučerová z Diakonie ČCE - středisko CESTA.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Diakonie ČCE