Cyklostezku Bevlava doplní nový atraktivní prvek

21.06.2021 07:28

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Valašskokloboucký úsek cyklostezky Bevlava nabídne projíždějícím cyklistům zajímavé zpestření.

„Nový prvek, který bude instalován na jednom z palouků za zahrádkářským areálem, uvítají nejen děti, ale určitě si jej rádi vyzkoušejí i dospělí. Jeho prozatím utajené pojetí se cyklistům představí při slavnostním odhalení ve čtvrtek 24. června. Na akci Do klobouku! jsou zváni velcí i malí návštěvníci od 16.30 hodin,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Sportovně laděné odpoledne nabídne v úseku cyklostezky Bevlava mezi zdejším zahrádkářským areálem a mostem několik stanovišť s hrami pro děti. V 17 hodin odtajníme překvapení, které bude novinkou pro letošní cyklistickou sezónu. Pak už návštěvníci budou moci zasednout k ohništím, opéct si špekáček, občerstvit se a pobavit,“ pozvala Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky.

Doplnění mobiliáře je součástí projektu Na kole za Gessnerem, který prostřednictvím novýchexpozic přibližuje dílo klobouckého rodáka, architekta Huberta Gessnera. Jedna z výstav se připravuje k otevření v městském muzeu a zaměřená bude na přehled architektovy tvorby v českých, moravských a slezských městech, ale také v Rakousku. Druhá stálá expozicese instaluje ve stodole u domu Josefa Bratmanna, která prošla proměnou a nyní je v pronájmu města. Umístěny zde budou panely zaměřené na Gessnerovy kloboucké realizace.

Projekt Na kole za Gessnerem byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky