Continental slaví 150 let, pro veřejnost připravil vyhlídkové kolo

07.10.2021 09:16

OTROKOVICE - Společnost Continental letos slaví 150 let od svého vzniku. Významné výročí si chce v rámci regionu připomenout během celého měsíce října, ačkoliv narozeninovým dnem je pátek 8. říjen.

„Od 1. října je možné každý den využívat vyhlídkové Continental kolo, které se nachází na parkovišti před areálem společnosti Continental Barum v Otrokovicích. Každý z návštěvníků vyhlídkového kola zaplatí pouze symbolické jízdné 20 korun. Veškerý výtěžek z tohoto provozu bude po skončení provozu Continental kola předán neziskové organizaci Naděje Otrokovice. Pro zaměstnance byly připraveny vstupenky zdarma. V den narozenin v pátek 8. října bude vstup pro všechny zdarma,“ informovala tisková mluvčí otrokovického Continentalu Regina Feiferlíková.  

Jízda na Continental kole je vhodnou příležitostí podívat se na areál největšího výrobce pneumatik koncernu Continental z ptačí perspektivy a ve večerních hodinách být svědkem laserové projekce na administrativní budově společnosti. Provoz Continental kola a světelná projekce bude trvat až do neděle 31. října.

„Vývoj v globální technologickou společnost, která vznikla v roce 1871, nevychází z výroby pneumatik, ale z nárazníků na koňská kopyta, gumových míčků, hřebenů či jiných výrobků z tvrdé gumy. Teprve až v roce 1892 začala vyrábět pneumatiky pro jízdní kola, v roce 1904 byl vyroben první běhoun na světě, v roce 1910 první plášť pro letadla a v roce 1924 první nákladní plášť. Od prvopočátku je symbolem značky Continental kůň, pocházející právě z dob výroby nárazníků na koňská kopyta, a je součástí loga společnosti,“ vysvětlila Regina Feiferlíková.

Otrokovická pneumatikárna, jejíž součástí jsou tři firmy – Continental Barum, Continental výroba pneumatik a Continental HT tyres, patří ke koncernu Continental od března 1993, kdy nastal velmi dynamický růst společnosti a každoročně je zaznamenáván významný rozvoj výrobního závodu vzhledem k uplatňovaným technologiím a s ohledem na inovace a zlepšování pracovních podmínek zaměstnanců.

Vlastimil Langer

Zdroj: Continental Barum Otrokovice