Cestující získají nové spojení MHD až k firmě Trelleborg

27.06.2021 08:33

OTROKOVICE - Síť městské hromadné dopravy v Otrokovicích se od 1. července rozšíří o nový úsek. Autobusy na linkách 55 a 70 celkem šestkrát během pracovního dne odvezou cestující až k firmě Trelleborg, která má sídlo v severovýchodní části průmyslového areálu Toma.

„Přibližně o dva kilometry v jednom směru jízdy se od 1. července prodlouží v Otrokovicích síť linek MHD. Na žádost společnosti Trelleborg, která se nachází v severovýchodní části průmyslového areálu Toma, bude Dopravní společnost Zlín – Otrokovice zajišťovat v pracovních dnech hromadnou dopravu až do těsné blízkosti této firmy. Vozidla MHD budou k Trelleborgu jezdit po silnici I/55 a novým vjezdem do areálu Tomy z východní strany pod železniční tratí. Trasu prodloužené části linek 55/70 zachycuje přiložený plánek,“ informoval tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

„K Trelleborgu bude zajíždět v pracovních dnech šest našich spojů. Některé pojedou jen od železniční stanice v Otrokovicích, některé přímo až ze Zlína a opačně. Zaměstnancům Trelleborgu ušetříme kus cesty pěšky, kterou dosud museli absolvovat od naší nejbližší zastávky u Štěrkoviště,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.
Je pravděpodobné, že tuto linku začnou využívat i mnozí další cestující, kteří dojíždějí do průmyslového areálu. Spoje směřující k Trelleborgu budou v jízdních řádech a na vozidlech označeny písmenem „g“ a všechny budou vedeny na jízdních řádech linky 70. V opačném směru budou autobusy od Trelleborgu označeny linkou 70 nebo 55 podle toho, jestli pojedou až do Zlína, nebo skončí u železniční stanice v Otrokovicích.

Nový úsek sítě MHD leží v tarifním pásmu C. Úsek Otrokovice-železniční stanice – Trelleborg a zpět je dlouhý sedm kilometrů a jeho projetí autobusem trvá asi 16 minut.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín – Otrokovice