Ceny vítězům kampaně Do práce na kole za Zlín, Otrokovice a okolí byly předány

12.06.2021 07:37

OTROKOVICE - Květnová kampaň Do práce na kole za oblast Otrokovice, Zlín a okolí, jejímž hlavním organizátorem je Auto*Mat Praha, byla zakončena v Otrokovicích vyhodnocením výsledků a oceněním nejúspěšnějších účastníků.
Losování a předávání cen se letos ujali hejtman Zlínského kraje Radim Holiš společně s otrokovickou starostkou Hanou Večerkovou ve spolupráci s cyklokoordinátory měst Zlín a Otrokovice Lukášem Fabiánem a Renátou Krystyníkovou.
Jedná se celostátní výzvu, která se koná od 1. do 31. května a která motivuje k cestování na kole, koloběžce, pěšky či poklusem.  Cílem bylo více pohybu, radosti ze života, méně emisí z dopravy a pomoc rozvoji infrastruktury pro kola i pěší. A jak se ukázalo, jedenáctý ročník měl úspěch. Přihlásil se rekordní počet účastníků. Více než 22 tisíc z celé České republice, v samotných Otrokovicích potom 546. Ačkoliv se nejedná primárně o soutěž, ale spíše o propagační  kampaň cyklodopravy, každoročně se ti nejlepší oceňují.

„Jsem ráda, že jsem u slavnostního vyhlášení mohla být a podílet se společně se zlínským hejtmanem na předávání cen. Jsem přesvědčena, a mnozí to i potvrdili, že akce Do práce na kole květnem nekončí, ale většina lidí do ní zapojených jinou dopravu než autem preferuje téměř celoročně. A to je smyslem celé kampaně. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří se aktivně do kampaně zapojili, a pevně věřím, že se přihlásí i v příštím roce. Velký dík patří rovněž organizačnímu týmu z otrokovické i zlínské radnice, a především Janě Vybíralové, koordinátorce kampaně za Zlín, Otrokovice, Uherského Hradiště a okolí,“ uvedla Hana Večerková, starostka města.
„Sport je to, co mi dělá radost celý život. Organizátorům bych chtěl proto moc poděkovat za podporu cyklodopravy a soutěžícím přeji, aby je to i nadále bavilo a užívali si pohyb v naší krásné přírodě,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Pro účastníky byly připraveny hodnotné ceny od lokálních partnerů a vítězové hlavní  kategorie Pravidelnost si odváželi koloběžky KOSTKA,  které věnovala města Zlín a Otrokovice. Dále byli vyhodnocováni účastníci v kategorii Zelené kilometry, jež byla určena cyklistům či koloběžkářům, kteří na kole za měsíc květen ujeli nejdelší vzdálenost. V kategorii Zelené kilometry po svých byli vyhodnocováni přeborníci, co si rádi dávají do těla a denně uběhnou nebo ujdou do práce mnoho kilometrů. Ani v letošním roce organizátoři nezapomněli ocenit nejlepšího Cyklozaměstnavatele.

V příštím roce by se mělo uskutečnit slavnostní vyhlašování výsledků a předávání odměn vítězům kampaně Do práce na kole na zlínském náměstí.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice

 

 

 

Další informace: