Cenu hejtmana Zlínského kraje letos získalo sedm osobností, jedna mířila na Slovensko

06.09.2024 13:19

ZLÍNSKÝ KRAJ – Sedm osobností letos získalo Cenu hejtmana Zlínského kraje. Jsou mezi nimi lidé působící v oblasti zdravotnictví, kultury, sportu, sociálních služeb, ale také župan Trenčínského kraje. Ceny jim ve čtvrtek 5. září předal hejtman Radim Holiš na platformě 14|15 Baťova institutu.

„Kolem nás žije spousta nadaných, obětavých a inspirativních osobností. Ať už jsou to nositelé lidových tradic a řemesel, lidé, pro něž se péče o druhé stala posláním, nebo třeba manažeři či podnikatelé, kteří se starají o své zaměstnance a mají zájem na tom, aby náš region vzkvétal. Takoví lidé si zaslouží naši úctu a veřejné uznání,“ uvedl hejtman.

Na předání cen navázal koncert pro oceněné a další pozvané hosty z krajských organizací, který hejtmanství uspořádalo ve spolupráci s Filharmonií Bohuslava Martinů jako poděkování za jejich práci pro Zlínský kraj.

Na koncertu ABBA SYMPHONIC SHOW zazněly hity legendární švédské skupiny v originálním podání zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů a česko-slovenského hudebního uskupení Happy band Orchestra vedeného dirigentem Vladem Ďatělinkou.

Cenu hejtmana Zlínského kraje 2024 obdrželi:

Hana Navrátilová - Primářka Psychiatrické nemocnice v Kroměříži,
Naděžda Gilarová - Dlouholetá pracovnicev oblasti sociálních služeb,
Petr Bazala - Mistrovský pedagog, inspirativní umělec a nezdolný optimista,
Zdeněk Červenka - Majitel zemědělského holdingu LUKROM, který se v průběhu 33 let postupně rozrostl z malé firmy na významného hráče v českém zemědělství,
Karel Chudárek - Ředitel Správy Zlín Ředitelství silníc a dálnic,
Josef Valenta - Ředitel Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje,
Jaroslav Baška - PředsedaTrenčínského samosprávného kraje za nejužší spolupráci se Zlínským krajem.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj