Bohumila Hošťálková se zařadila mezi stoleté obyvatele Kroměříže

10.06.2021 13:53

KROMĚŘÍŽ - Mezi obyvatele Kroměříže, kteří vykročili do druhého století svého života, se v tomto týdnu zařadila paní Bohumila Hošťálková. „Oslavila sté narozeniny, k nimž jí kromě rodinných příslušníků, přátel a pracovníků Domova pro seniory U Kašny, kde žije, popřál také starosta Kroměříže Jaroslav Němec,“ informovala mluvčí kroměřížské radnice Šárka Kučerová.

 „Paní Hošťálková je v obdivuhodné kondici, je plná optimismu a chuti do života. Jsem moc rád, že jsem jí mohl poznat a popřát jí ještě mnoho dalších let prožitých ve spokojenosti a kruhu blízkých i známých,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

Jubilantka sice už hůře vidí a slyší a trápí ji artróza, přesto je ale stále aktivní a užívá si života. Každý den začíná cvičením, zapojuje se do kulturního a společenského dění v domově, kde žije už osm let, obzvláště ráda tančí a miluje písničku Kroměříž je krásné město. Dlouhověkost prý mají v rodině, maminka paní Hošťálkové se dožila 96 let.

„Ani poslední složité měsíc ji nepřipravily o pozitivní pohled na život. Byla první obyvatelkou domova, která prodělala covid-19, neměla žádné problémy, komplikovaný průběh ani naštěstí žádné následky. Přesto nebo možná právě proto se nechala očkovat,“ dodala Šárka Kučerová.

Vlastimil Langer

Zsdoj a foto: MěÚ Kroměříž