Bezpečně přejít silnici umožní v Kvítkovicích nově osvětlený přechod pro chodce

27.02.2021 14:48

OTROKOVICE - Na žádost místních občanů bude v Kvítkovicích v ulici Bartošova rekonstruován přechod pro chodce. Doplní ho nové osvětlen, bezpečnostní prvky a současně budou v okolí opraveny chodníky. Se zahájením prací se počítá v březnu a podle plánu by měly být ukončeny do konce května.
„Jedná se o místo těsně za křižovatkou u hasičské zbrojnice. V současné době se zde nachází asfaltobetonová komunikace, přechod pro chodce, chodníky, zpevněné a zatravněné plochy. Po stavebních úpravách se chodníky stanou bezbariérové. Součástí prací bude rovněž nové nasvětlení přechodu dvěma sloupy veřejného osvětlení, budou osazeny nové silniční obrubníky, a bude přefrézována část silnice, což přispěje ke zlepšení odtoku vody,“ upřesnila tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„Obyvatele trápilo, že přecházení frekventované silnice bez osvětleného přechodu není zejména pro děti bezpečné. Tento požadavek byl prověřen bezpečnostní inspekcí, která shledala určitá rizika. Rekonstrukcí daného místa budou tato rizika odstraněna,“ sdělila Renáta Krystyníková z odboru dopravně-správního.
„S výstavbou a stavebními úpravami spěcháme, neboť je komunikacedočasně dopravně omezena z důvodu dostavby jihovýchodního obchvatu D 55,“ uvedl Erik Štábl s odboru rozvoje majetku.
„Finanční prostředky na rekonstrukci jsme vyčlenili v rozpočtu na letošní rok, nicméně v tuto chvíli se ucházíme o dotaci. Výstavba přechodu, osvětlení a přidružených chodníků je vyčíslena přibližně na jeden milion korun,“ řekla starostka města Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Ilustrační foto: Archiv SNZ