Benefiční jízdu pro Mobilní hospic Strom života pojede také Josef Zimovčák

01.08.2021 15:02

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Avizovaná dobročinná jízda Jedou jako o život, která na podporu Mobilního hospice Strom života startuje v pondělí 9. srpna ve Valašských Kloboukách, bude mít dalšího vzácného účastníka.
„Společně s dvojicí koloběžkářů Bárou a Honzou se na trať vydá také legendární cyklista na vysokém kole Josef Zimovčák! Start si nenechají ujít ani zdejší sportovci z týmů Běhatlon a Zvonek sport nebo mistr republiky ve 24hodinovém i 12hodinovém cyklistickém závodě a držitel předních příček na zahraničních cyklistických podnicích i ultramaratonu Michal Láník. A srdečně jsou zváni také účastníci z řad veřejnosti, ať už se ujmou aktivní role a zdolají kousek trasy, nebo přijdou při prvních metrech alespoň fandit,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.
Program, ve kterém vystoupí taneční skupina TS ELES, odstartuje v 8.30 hodin před klobouckou radnicí. V 9 hodin se pak účastníci vydají na cyklostezku a po ní směrem do Brumova-Bylnice.
„Josef Zimovčák nebude v našem městě poprvé. Už dříve jsme jej přivítali při jiných charitativních cyklojízdách, které pořádal na pomoc onkologicky nemocným dětem. Když se dozvěděl o jízdě koloběžek na podporu myšlenky Mobilního hospice Strom života, bez váhání se rozhodl připojit. Budeme jej s potěšením očekávat, podobně jako Báru a Honzu, ambiciózní dvojici koloběžkářů, a také naše kloboucké sportovce. A když přijde akci podpořit i veřejnost, určitě se start více než čtyřistakilometrové cesty vydaří,“ sdělila Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky.
Smyslem jízdy, která propojí pobočky Mobilního hospice Strom života, je informování veřejnosti o paliativní péči, kterou organizace poskytuje nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám. Díky této službě mohou pacienti trávit své poslední dny doma v kruhu nejbližších.
Dvojice koloběžkářů zajede po Valašských Kloboukách také do Kroměříže, Přerova, Nového Jičína, Havířova, Čeladné a Rožnova pod Radhoštěm. Před odjezdem pelotonu z Valašských Klobouk se veřejnost bude moci dozvědět podrobnosti o fungování Stromu života. Lidé, kteří by chtěli organizaci podpořit, jí mohou přispět na sbírkové konto 3925391369/0800, VS 808.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky