Autobusy MHD v pátek a v sobotu vynechají Benešovo nábřeží

30.09.2021 11:24

ZLÍN - Z důvodu frézování vozovky na Benešově nábřeží ve Zlíně bude od pátku 1. do soboty 2. října úplně uzavřena tato ulice a v důsledku toho také k přesměrování autobusové linky MHD č. 33X. Spoje linky 33X vynechají Benešovo nábřeží i ulici Podvesná VI.
„Rekonstrukci Benešova nábřeží ve Zlíně budou provázet několikadenní úplné uzavírky (jinak je zde povolen jednosměrný provoz včetně MHD). První úplnou uzavírku naplánovala stavební firma, která zajišťuje rekonstrukci Benešova nábřeží a Podvesné VI, na první dva dny v říjnu – na pátek 1. a sobotu 2. října,“ sdělil tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.
„Dosavadní jednosměrný výlukový provoz linky 33X se po dobu dvoudenní úplné uzavírky změní tak, že naše autobusy linky 33X zcela vynechají Benešovo nábřeží i ulici Podvesná VI,“ sdělil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.
Linka 33X ve dnech 1. a 2. října
Výlukový provoz linky 33X se v tomto případě změní proti současnému stavu tak, že ve směru do centra města pojedou autobusy po Kvítkové (zastávky Díly II a Lešetín I), otočí se na okružní křižovatce, vrátí se a odbočí Lorencovou ulicí a po tř. Tomáše Bati se dostanou na zastávku Náměstí Míru.
Zastávky linky 33 na Benešově nábřeží nebudou v uvedené době obsluhovány žádným spojem MHD. V pracovní den v pátek 1. října bude zastávka Podvesná VI ve směru jízdy od řeky k železniční trati obsluhována pouze autobusovou linkou 38 (v nepracovních dnech nejezdí). Ve směru jízdy na Paseky vynechají autobusy linky 33X také zastávku Dlouhá.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice