Autobusy linky 32X pojedou na Kudlov dočasně po Březnické ulici

24.09.2021 13:39

ZLÍN - Pořádání cyklistických závodů tzv. Supertriatlonu Zlín bude v sobotu 25. a v neděli 26. září důvodem uzavření Hradské ulice ve Zlíně. Autobusy MHD linky 32X budou proto jezdit na Kudlov po objízdné trase po Březnické ulici a přes Lesní hřbitov. Bude zde platit zvláštní výlukový jízdní řád s označením 32Y.

„Úplnou uzavírkou Hradské ulice mezi centrem Zlína a městskou částí Kudlov v sobotu 25. září (od 12.00 do 17.00 hodin) a v neděli 26. září (od 9.00 do 14.00 hodin) z důvodu pořádání cyklistických závodů bude přerušena trasa autobusové linky MHD č. 32X. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice proto připravila na této lince zvláštní výlukový provoz,“ informoval tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

Zvláštní výlukový provoz:
Po oba dny budou v čase uzavírky jezdit na lince 32, která bude v tomto čase označena 32Y, mezi centrem Zlína a Kudlovem autobusy podle zvláštního výlukového jízdního řádu. Na Kudlov budou jezdit po Březnické ulici a kolem Lesního hřbitova.

Autobusy linky 32Y ve směru na Kudlov zastaví ve Zlíně na zastávce Školní, potom projedou ulicí Osvoboditelů a budou zastavovat na zastávkách Náměstí Míru, Náměstí Práce, pojedou po Březnické ulici a zastaví na zastávkách U Majáku, Maják-točna, Ke Křibům, U Majáku, Lesní hřbitov, Filmové ateliéry, Filmové ateliéry-točna, Filmové ateliéry, Kudlov-tiskárna, U Pomníku padlých, Kudlov-točna, U Pomníku padlých, Kudlov-střed, U Pomníku padlých, Kudlov-tiskárna, Filmové ateliéry, Filmové ateliéry-točna, Filmové ateliéry, Lesní hřbitov, Náměstí Práce. Linka bude okružní a vyrovnávací čas bude mít na zastávce Kudlov-točna, kde mají řidiči k dispozici také sociální zařízení.

Zastávky Hradská a Kudlov-dolní konec budou během výlukového opatření zrušeny. Na zastávky do čtvrti U Majáku bude zajíždět jen každý druhý spoj. Spoje, které jedou z centra města přes čtvrť U Majáku, mají na zastávce Kudlov-U Pomníku padlých garantovaný přestup na autobus, který je sveze Kudlovem dolů až na zastávku Kudlov-střed.
„Doporučujeme cestujícím, aby věnovali pozornost vyvěšeným jízdním řádům výluky (vytištěným na papíře odlišné barvy), protože u linky 32Y dochází také ke změně časové polohy odjezdů z Kudlova oproti jízdnímu řádu výlukové linky 32X,“ upozornil technik jízdních řádů DSZO Martin Rudolf.
Vlastimil Langer

Zdroj: Dopravní společnost Zlín – Otrokovice