Ani během letních prázdnin neubylo problémů s opilci

16.08.2024 10:05

ZLÍN - Ani během letních prázdnin nijak neubývá opilců, kteří neznají vlastní míru a přeženou to s nadměrnou konzumací alkoholických nápojů. Na ležícího muže, který si ustlal u jedné z laviček v místní části Vršava, upozornil náhodný svědek v pondělí 12. srpna večer.
„Hlídka Městské policie Zlín, která na místo dorazila během necelých deseti minut od přijetí oznámení, zjistila, že se jedná o 49letého muže ze Zlína, který byl dezorientovaný a projevoval se poměrně agresivně. Následné orientační vyšetření prokázalo na 2,8 promile alkoholu v dechu, a protože dotyčný nedokázal kontrolovat své chování, následoval po lékařském vyšetření jeho převoz do protialkoholní záchytné stanice,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
Do stejného zdravotnického zařízení hlídka MP Zlín transportovala také 36letého muže z Otrokovic, který ve středu 14. srpna odpoledne napadal kolemjdoucí, ohrožoval bezpečnost silničního provozu a polil výkladní skříň jedné z provozoven.
„Strážníci dotyčného nalezli na blízké zastávce MHD, odkud se ozýval hlasitý křik. Muž, u nějž orientační vyšetření později prokázalo přes 2,2 promile alkoholu v dechu, trpěl dramatickými změnami nálad a chování, které se projevovaly značnou agresivitou. V okamžiku, kdy hodlal napadnout jednoho z členů zasahující hlídky, mu proto musela být přiložena služební pouta, v nichž následně absolvoval jak lékařské vyšetření, tak i cestu do záchytné stanice. Zde pak strážníci asistovali zdravotnickým pracovníkům, protože agresivní muž poškodil vnitřní vybavení,“ řekl k dalšímu případu Pavel Janík.
Na krátkou chvíli posledního opilce, který nebyl schopen pohybu ve vzpřímeném postoji, zjistila hlídka MP Zlín ve čtvrtek 15. srpna ráno u zastávky MHD U Zámku.
Sedícího 66letý muž s hodnotou téměř 3,1 promile alkoholu v dechu si nejprve chtěl převzít do další péče jeho příbuzný, avšak po chvíli se rozmyslel a ponechal další postup na jiných. Strážníci proto prověřili možnost umístění v protialkoholní záchytné stanici a na místo přivolali také zdravotnickou záchrannou službu.
Jelikož byla lůžková kapacita záchytné stanice zcela vyčerpána a zdravotnické vyšetření neprokázalo jinou indispozici než prostou opilost, byl dotyčný ponechán v přilehlém parku, kam hlídky MP Zlín opakovaně jezdily kontrolovat jeho zdravotní stav.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín