Alcedo čekají v létě opravy

27.06.2021 13:55

VSETÍN – V budově střediska volného času Alcedo v ulici Záviše Kalandry probíhají v těchto dnech stavební práce. Dojde k rekonstrukci další části hygienického zázemí a nové podlahy se dočká jedna z tělocvičen.

„Už v loňském roce Alcedo provedlo rekonstrukci části hygienického zázemí v hlavní budově, které využívají zaměstnanci střediska a uživatelé klubu. Přišla tehdy na více než dva miliony korun. Letos bude Alcedo v obdobné činnosti pokračovat v severní části budovy, do níž se vchází vedlejším vchodem a sídlí zde rodinné a mateřské centrum i tělocvičny,“ sdělila tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková. 

„Obnovy se dočká hygienické zázemí ve druhém a třetím nadzemním podlaží, kde bude provedena kompletní obnova povrchů, tedy omítek, obkladů a dlažeb, dojde k výměně zařizovacích předmětů a vzniknou zde i nové sprchy. Veškeré prostory budou opatřeny nuceným větráním pomocí ventilátorů,“ přiblížil rozsah oprav místostarosta Tomáš Pifka, do jehož gesce školství patří i provoz Alceda.

Do veřejné soutěže o tuto zakázku se přihlásily tři firmy. Jako vítěznou výběrová komise posoudila nabídku vsetínské firmy Petr Škrabánek – fa ŠPaS ve výši 3,3 milionu korun včetně DPH. „Dodavatel zahájil práce v poslední květnový den a hotové dílo nám předá do konce července,“ uvedla ředitelka Alceda Martina Hromadová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín