Akce Jedou jako o život II. na podporu mobilního hospice Strom života končí v Rožnově

13.08.2021 15:52

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Koloběžkáři Bára s Honzou, kteří se nedávno vydali na cestu bezmála 500 kilometrů dlouhou, prostřednictvím které v šesti dnech propojí pobočky Mobilního hospice Strom života, dorazí v sobotu 14. srpna do cílové destinace Rožnov pod Radhoštěm.
Bára s Honzou, kteří v loňském roce ujeli 803 kilometrů se svým obdivuhodným výkonem zapsali nejen do srdcí všech, kteří jim fandili a přidávali se po trase, ale také do České knihy rekordů.
„Letošní jízda odstartovala 9. srpna ve Valašských Kloboukách a pokračovala přes Kroměříž, Přerov, Nový Jičín, Havířov, Čeladnou až do cíle v Rožnově pod Radhoštěm. Svou cestu podnikají pro pacienty Mobilního hospice Strom života a pro informování veřejnosti o paliativní péči, kterou tento hospic poskytuje. Již šestým rokem tak umožňuje, že nevyléčitelně nemocní pacienti mohou strávit své poslední dny doma, ve své posteli a mezi těmi nejbližšími,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
„Jsme přesvědčeni, že mít možnost zůstat s člověkem až do jeho posledního dne života, je ten nejcennější dar,“ řekli Bára s Honzou.

„Každá etapa bude věnována jednomu pacientovi mobilního hospice. Bára s Honzou společně s dalšími nadšenými cyklomilovníky nepojedou pro sebe, ale pro to, aby mobilní hospic mohl pomáhat dalším lidem,“ dodala Markéta Blinková, PR manažerka mobilního hospice Strom života.

Pomoct můžete každý, a to prostřednictvím zapojení se do sbírky Jedou jako o život II.  https://www.darujme.cz/projekt/1204976.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: https://www.darujme.cz/projekt/1204976.