Adventní chvíle zpříjemní Aneta Langerová, Marie Rottrová, Druhá tráva a Moravanka

01.11.2021 09:34

KROMĚŘÍŽ - Také letos připravil Dům kultury v Kroměříži sérii čtyř adventních koncertů. Lidé, kteří si chtějí předvánoční čas zpříjemnit návštěvou kulturní události, se mohou těšit na stejné interprety, kteří měli namířeno do Kroměříže loni před Vánocemi – na Marii Rottrovou, kapelu Druhá tráva, lidovou hudbu Moravanka a Anetu Langerovou.
„Jedná se o koncerty, které se nemohly uskutečnit v roce 2020 a s malými obměnami se dočkají premiéry v letošním roce. Věřím, že se tentokrát cyklus adventních koncertů vydaří a pomůže vytvořit sváteční předvánoční atmosféru,“ sdělila místostarostka Daniela Hebnarová.
Jako první se v divadelním sále Domu kultury v Kroměříži v neděli 28. listopadu představí ostravská „lady soul“ Marie Rottrová. S noblesou a elegancí sobě vlastní předvede nestárnoucí zpěvačka repertoár, ve kterém samozřejmě nebudou chybět písně s vánoční tematikou ani její největší hity.
V předvečer svátku svatého Mikuláše, v neděli 5. prosince, dorazí do Kroměříže legenda mezi tuzemskými písničkáři, skvělý muzikant a vůdčí osobnost kapely Druhá tráva Robert Křesťan. Druhá adventní neděle tak bude plná všeobecně známé a léty ověřené pohodové muziky doplněné o písničky z posledního již devatenáctého alba Druhé trávy.
„Milovníky lidové hudby potěší v neděli 12. prosince Moravanka Jana Slabáka, která má kromě známých hitů v repertoáru i koledy a vánoční písně z celého světa. Hudební uskupení s padesátiletou historií staví na kvalitních muzikantech a přitažlivém repertoáru vycházejícím z moravského folklóru,“ sdělil k programu Jan Vondrášek, tiskový mluvfčí kroměřížské radnice.
Mimořádným zážitkem a vyvrcholením celé série adventních koncertů bude v sobotu 18. prosince vystoupení vynikající zpěvačky, skladatelky a hudebnice Anety Langerové s kapelou a smyčcovým triem. Letos představí zbrusu nový program Dvě slunce – aneb Jak krásné je být milován. Album vyšlo na podzim 2020.  
„Každý z příběhů má svou vlastní atmosféru. Ta vás třeba zavede blíž k tišině vlastní duše. Tak jako mne. Těším se, že se všichni opět setkáme na živých koncertech našeho turné, kde si společně zazpíváme,“ řekla k něm,u Aneta Langerová.
„Vstupenky na jednotlivé koncerty jsou v předprodeji od pondělí 4. října a mohou být krásným dárkem pro vaše blízké,“ doplnil ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž